B&B De Stadsboerderij

B&B de Stadsboerderij

B&B De Stadsboerderij

B&B De Stadsboerderij

ETEN, ONTDEKKEN EN BELEVEN

een prachtige stad met een rijke geschiedenis

CHARMING CITY

Welkom in Kampen, een prachtige stad in Nederland die rijk is aan geschiedenis, cultuur en natuurschoon. Kampen, gelegen in de provincie Overijssel, is een charmante stad met ongeveer 55.000 inwoners. Met zijn kronkelende grachten, historische gebouwen en prachtige parken is Kampen een niet te missen bestemming voor iedereen die naar Nederland reist. Een van de eerste dingen die u opvalt als u in Kampen aankomt is de prachtige architectuur. De stad herbergt een aantal prachtige gebouwen die dateren uit de 14e eeuw, waaronder de Bovenkerk in gotische stijl, een van de bekendste bezienswaardigheden in Kampen. De Bovenkerk is een prachtige kerk met een indrukwekkend orgel en prachtige gebrandschilderde ramen. Het is een verplichte bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur.

STADSMUSEA

Een andere niet te missen attractie in Kampen zijn de vele musea die de stad rijk is. Het Stedelijk Museum Kampen is een populair museum dat de rijke geschiedenis en cultuur van de stad laat zien. Het museum heeft een collectie schilderijen, beelden en andere voorwerpen die het verhaal van het verleden van Kampen vertellen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis is het Kamper Kogge Museum een geweldige plek om te bezoeken. Het museum beschikt over een replica van een middeleeuws handelsschip en tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis van de stad.

MOOIE PARKEN

Naast de culturele bezienswaardigheden staat Kampen ook bekend om zijn prachtige parken en natuurgebieden. De stad heeft verschillende parken, waaronder het prachtige Stadspark met prachtige tuinen, fonteinen en beeldhouwwerken. Het park is een populaire plek om te picknicken, te joggen en te fietsen. Als u op zoek bent naar een meer natuurlijke omgeving, is het nabijgelegen Nationaal Park De Veluwe een geweldige plek om te bezoeken. Het park herbergt prachtige bossen, zandduinen en heidevelden en een grote verscheidenheid aan wilde dieren.

Ziet dit er leuk uit? Bekijk onze accommodaties.

LOKALE KEUKEN

Eten en drinken in Kampen kan op loopafstand van onze Stadsboerderij. Met een paar minuten lopen sta je in de langste winkelstraat van Nederland, de Oudestraat. In deze autovrije straat vind je niet alleen leuke winkels en boetiekjes, maar ook tal van gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Kampen heeft ook een aantal gezellige horecapleinen waar het goed toeven is, zelfs in de winter. In het oude stadscentrum kom je bijna elke geur en smaak uit de wereld tegen: Argentijns, Japans, Indiaas, Grieks, Turks, Thais, Italiaans, Chinees, enz. Natuurlijk is ook de Nederlandse keuken goed vertegenwoordigd.

VISRESTAURANTS

Dat Kampen al sinds de middeleeuwen visrechten bezit, blijkt wel uit het aantal goed aangeschreven visrestaurants. Geniet van een romantisch diner of neem een drankje of vis op een van de vele terrassen langs of zelfs op de IJssel. In Kampen vind je het allemaal.

MUST-VISIT BESTEMMING

Kortom, Kampen is een mooie en charmante stad die voor elk wat wils biedt. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur, mooie parken en heerlijke keuken is het een niet te missen bestemming voor iedereen die naar Nederland reist. Dus pak je koffers en kom dit verborgen juweeltje van een stad zelf ontdekken!

Neem contact op

Bel ons.

+31 6 45 314 453

Stuur ons een e-mail

info@stadsboerderij.nl

Kom langs en praat

Groenestraat 148 8261 VL Kampen

Contact van